31 December 2009

Pengalaman hari2 terakhir dalam kalender rom yang susah dilupakan.

Penah 20~40 orang awek luahkan perasaan jatuh cinta nya dia kat aku waktu aku study dulu2. Lama betul dorang pendam perasaan. Dari awal sem. sampai nak abis sem. Aku macam biasa. Muka kalo dah hensem kena bijak mempermain kan perasaan pompuan. Bukan aku x nak kat dorang. Tapi cekgu ekonomi rumah tangga tingkatan 4 dulu ada pesan. Bercinta biar beribu, berbini biar satu. Aku pegang amanah dia sampai sekarang.

Dah 7 tahun berlalu, tetiba pagi smalam salah sorang awek2 tu call aku. Ape giler ntah nak ajak jumpa petang tu jugak. Kalo x pasal masaalah rumah tangga, mesti x kawen2 lagi. Atau nak ajak aku kawen barangkali. Aku mula kucar kacir carik nombor telefon spa. Mana nak potong kuku lagi, trim bulu kaki lagi, side burn nak kasi nipis, mana boleh buat sorang2. Kalo dah kucar kacir macam ni, memang aku x bleh buat sindri. Kena upah orang.

Dalam pukul 4 petang, awek tu call lagi. Suruh jemput kat tol. Dari jauh aku dah dapat cam awek tu. x banyak beza dari segi cutting body. Tetap maintain macam belum kawen. Jantung aku mula buat hal.

Itu awek datang berdua ngan kawan dia. Pompuan jugak. Lepas caru lebih kurang, terus dia follow balik rumah aku. Memang niat aku nak memperkenal kan dorang kat wife aku. Paling tidak pun kena la wife kita kenal dengan sapa kita berkawan. Kang kalo mermesej2 kang, x la wife kita syak sesuatu yang sewaktu dengan nya.

Sementara wife aku belum balik dari keja, sempat jugak la hidang jus air mata kucing belen raya aji itu ari. Nak hidang pisang goreng, wife aku dah pesan awal2 jangan main api. Jadi kitorang borak2 la lebih kurang. Pung pang sana, pung pang sini. Sah..Dia belum kawen. Bunyi macam ke arah nak mintak jadi madu.

Dalam tengah jantung aku kucar kacir, wife aku pun balik.

aku: "ni abang kenal kan suryani (hampir nama sebenar)."

wife aku sambut salam suryani. Aku telan air liur dalam2.

wife aku: "suryani? ni yang satu batch masa abang study dulu tu ke? yang abang sama2 pegi langkawi pakai duit yang saya bagi tu ke? yang penah abang simpan gambar dia dalam wallet abang tu ke?"

ah..suddah...aku dah x tentu arah. Hampir2 aku berdoa jadi lantai simen.

TASSS!!!

Suryani tersembam kat lantai. Betul2 aku x sangka wife aku bleh jadi macam ni punya perangai. Aku tahan wife aku yang tengah pijak2 belikat suryani. Aku nampak kelibat kawan suryani dah berlari keluar panggil jiran2. 2~3 kali jugak kepala aku sempat kena luku. Wife aku makin menggila.

Belum sempat jiran2 aku sampai, aku dah terjaga. Aku pandang kiri kanan. Wife aku senang elok tebongkang macam x de perasaan. Perlahan2 aku tarik selimut kasi tutup dia punya muka. Perlahan2 aku sambung tido.

9 comments:

Anonymous said...

ahaksss... sib bek mimpi

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kalo bende betol amacam bro..? kalo gua bukan takat simen..dinding, atap mcm segala...jnji bleh blah.....hahahahahaha..!

nuyuljana said...

dem!

mimpi.

kau punya cerita real siot.

aku tertipu sebentar.

cet!

halym said...

oit, ko nak pasang lagi satu ke? wakakaka

Eden From Kolo Pilah said...

mimpi tu salah satu sobab fikiran kito sebolom tido....
agak eiii sebolom ko lolap, ko pikir pasal awek tu kot.....

anyway...good luck boy.....wa caya sama lu.....hi hi hi.....bilo nak meng teh ni..

zairi said...

ntahsapa:
seb bek mimpi kan?hahaa...

pentoi:
huh..harap2 la jangan betul2 bleh berlaku.haru beb!!haruu..

nuyuljana:
hahaha...sori.

halym:
uih!!mana ade.ntah cmana tetiba mimpi giler cam ni ntah.hahaa..

alangkudang:
x do plak ingat kan kek awek tu sblom tido.agak ei kalo manjang baca buku matematik sblom tido,mesti mimpi nombor kan?nak try la..

encik azuwan said...

aiseh...maybe setiap 7 tahun ko akan mimpi mende tu..haha..

ajako said...

wo...wo...hang mmg terel, sib baik hang tak mengigau sebut nama Suryani. BTW, dengan membuat post ini, di lain masa, kalau hang tersebut nama mana2 pompuan, mesti wife hang paham...mimpi tu mainan tidur. Terel, mmg terel

zairi said...

azuwan:
huih..legend punya mimpi nih.hahaa..

ajako:
mimpi ni saje je nak mempermain kan aku.berani betul mimpi ni.