05 November 2009

Gua mimpi Negeri Sembilan menang penalti.

Dah seminggu gua prektis jadi samseng jalanan. Bawak motor pun ribut semacam. Kucing melintas x sempat pandang kiri kanan pun gua sempat berenti kejap kasi penampar muhasabah diri. Masuk opis pun gua dah x beri good moning. Telepon berdering gua angkat pakai gua2-lu2. Kasi letak pun main hempas. Taip blog pun gua nak pakai gua2-lu2 jugak. Jalan pun dah terjengket2 bendabik dada. Berus gigi lama gua dah hiris kasi tajam buat simpan dalam kocek seluar. Boot doc mart awal2 dah gua pinjam kat sepupu gua yang dah lama tinggal kan ajaran skinhead. Kat rumah...

"mama...abang lapar...nak makan nasik". Kat rumah je gua berbudi pekerti.

Gua x penah masuk stadium bukit jalil. Stakat kat luar perkarangan stadium tu memang biasa. Gua harap gua x salah masuk pintu kalo nak umur panjang. Malam ni gua ada tuition. Anak kawan gua darjah 4 tu dah setuju memperdengar kan semula nyanyian lagu negeri sembilan. Gua nyanyi dah berterabur. Dah masuk 14 tahun gua x nyanyi lagu kebesaran negeri gua.

12 comments:

Anonymous said...

dasyatkah lu punyer semangat.. sampai lu tulis pun gua x faham.. hikhikhikk...
hobin jang hobinnn... monanglah kau mlm sabtuh nihhh!!!!!!!!!! buek kombar zaquan tuhh... i lupp uuuuuuu.. monang lahh yooo

ez said...

hehehehh..bagus2 zairi..bersemangat!nila yg kita cari..semangat cintakan negeri..n negra..

nuyuljana said...

fuh~

kau punya semangat aku kasi thumbs up!

macha_sezs said...

bang,
aku dengar cerita bukit jalil banyak lipas.

kau berani?
hahaha~

zairi said...

sapename:
gua sokong dorang stakat untuk final ni je.besok2, gua x peduli kan dorang ni dah.hahaa..boleh?

ez:
semangat2 jugak.yang fanatik sangat tu apehal sampai nak pukul2 orang?malaysia penah cecah olimpik dulu pun x penah buat perangai macam skang ni.ni gua kena bawak anak skali ni ape citer ni?

nuyul:
gua x penah semangat macam ni punya rupa.harap2 isnin depan menteri besar gua umum cuti.

macha:
aiseh...lu jangan risau kan gua. gua tengah nak semangat juang ni. gua kena bawak bekal ubat gegat banyak2 la jawab ni.

Daud Mili said...

jumpa kat sana weh...hobin jang hobin....!!!

ajako said...

bagus, semangat camnilah yg bagus...alah, hak lipas tu ko allergic yg terbang jer kan...lipas bukit jalil sumer merayap jer, no worrylah.

miss oren said...

ceh, lu rupanya yang stop kat highway n bagi penampar kat kucing?silap gua x sondol lu stop x kasi signal dulu

soul krasty said...

kali ni aidil zaquan plak belasah halim nAPI.hehe..

kejo yob kejo..eh salah..

hobin jang hobin...hehe..

halym said...

kejap.......trademark ko kan....Pembenci,pemarah,pembunuh,penjahat,pemberontak,pemeras ugut,pembuli jalan, setakat Halim Napi tu..kau sengkelet an yo...hahaha

@tune® said...

oek!!
tahniah wpon lu dapat kebanggan dan kemasyhuran sempena n9 menang...

ni gua musykil..lu panggil bini lu mama...tp bukan bini lu melahirkan lu kn???
kompius gua nih

zairi said...

daud:
fuh..dasyat jugak tengok secara live. tobat x nak pegi lagi. tengok kat tv lagi best.

ajako:
lipas suma lari masuk tanah.

oren:
x baik lu buat gua macam tu.

azuwan:
pergh...4~5 kali kena usung kluar.cantik gak style dia tepelanting kena tujah kat indra.

halym:
trademark halim napi lagi ganas dari aku. x berani ar..hahaa..

atun:
emak untuk yang lahir kan aku. mama untuk lahirkan anak aku. aku ada panggilan manja untuk bini aku. panggil 'adik'. kuikui..tapi anak aku tu pun ikut skali panggil adik kat mama dia.mana bleh itu macam. tepaksa aku panggil mama la.