02 February 2009

Itu bukan stail komando!!! Itu macam nak latih biawak komodo!!!

Korang tengok berita tv3 malam tadi? Dalam 15 minit pertama punya pusingan jam. Ada satu statement dari askar ATM. Ntah cemana bleh lepas pulak rakaman telepon bimbit tu sampai kat tv3. x tau apsal bangang sangat si perakam tu x reti nak simpan itu top secret.

Memang biasa kes2 buli dalam latihan askar2 ni. Tapi orang luar x tau sangat cemana rutin diorang ni. Memang macam sial itu senior2 askar tu. Sorang tengah pijak belakang itu freshie dengan boot askar, 3~4 orang tengah belasah dengan getah paip kat belakang tapak kaki itu freshie. Diorang x tau ke budak2 masuk askar tu antara sebab nak bantu famili selain nak target pencen kerajaan. Diorang ingat senang ke nak lepas dari selection masuk askar?

Latihan2 jugak. Itu bukan nak latih jadi askar nama nya. Itu nak membunuh orang. 6~8 orang belasah sorang tu bacul punya askar. Tu sebab la ada kes reckrut lari dari ATM. Ni la antara sebab2 nya. Sebelum ni ada kes reckrut mati kat kem Gemas sana. Diorang tutup kes cakap itu reckrut mati sebab jatuh longkang. Tapi waris x puas hati. Sudah bukak itu kain kapan, tengok2 lebam2 sana sini. Patah sana sini. Tapi x tau apa kesudahan itu kes. Sudah kasi x-file. Kompom sangat dah perangai2 kera-jaan ni.

Latihan ikut rule sudah la. x payah nak belasah2. malaysia ni dah aman dah skang. Bukan nya ada komunis nak ajak bertumbuk pun. Pegi betumbuk dengan askar israel la kalau dah kuat sangat bertumbuk tu. Stakat bertumbuk dengan freshie boleh la wei!!! WTF!!!

15 comments:

Umie said...

betul2x..aku sokong ckp ko nih..adik aku dulu nak masuk komando pun mak aku x bg sbb tau betapa horror nye latihan dia..askar biasa pun boleh tahan horror,komando lagi la kan... aku pun tak puas bila ade kes mcm kat kem gemas tu senyap gitu je...kesian tau kat family tu...aku mmg benci org yg gunakan kekerasan nie...huhuhu

zairi said...

umie:
kalau ko tengok klip video mlm tadi tu,lagi la ko rasa mendidih.

macha_sezs said...

demm. bile aku tgk brite, asek cite pasal malaun2 mangkok tu je. skali aku tak tgk kua brite bes plak.

cehh~~

@t00neY r00neY® said...

ceh,...nk belasah xtentu pasal masuk WWF or WWE ler...

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

whoh...biasa la tu..kalu tak tak brutal la....hahhhahhaa...pesal lu tak tny ngan ab geldolf tu..?mau tak dia ngaku..hua3x

ab geldofg said...

apa beza kmunis dgn yg ada skrg ni heheheheh

azuwan said...

name pun askar..expect the unexpected..haha..member aku baru2 ni baru pas xcident patung terjun kt sg.udang(komando)..bahu,kaki tgn(kanan) patah.sebab payung tak kembang abeh.kalo kt darat 2 angin bertembung = angin lintang.kalo kt udara, angin datang 3 arah..itu pasal payung die kembang abeh..isk3..

zairi said...

macha:
memang luck aku malam tu tengok brita.

@tooney rooney@
lu tau2 je la melayu ni. melayu ngan melayu je tunjuk samseng.

aku pentoi:
brutal pebenda macam tu? korang ni, masing2 x nak ngaku ar...

ab geldof (pemikir lapuk):
komunis dulu gentle. bunuh depan2. 'komunis' skang, bunuh dalam diam.

azuwan:
uii...ngeri tuu...keadaan time tu dalam sedar. nasib baik umur kawan kau tu panjang. tapi andaikata dah cacat sampai menimbulkan bebanan pada sesapa, erk... x reti aku nak terus kan...

Hashim said...

sekarang ni asal tengok berita mau naik darah aku... baik layan spongebob squarepant lagi berfeadah

eiza in the house.. said...

hai tumpang bg komen leh?..:)

sedara belah mak aya punya anak pun penah smpai masuk wad masa training..
nasib la hidup lagi..abis kulit dia lepuh2..pasal apa tak tau la pulak..kecian sgtkan.

zairi said...

hashim:
layan spongebob eh? hahaha...lawak ar.

eiza dalam rumah:
kesian memang kesian.mengarut sangat training diorang tu.nak di saman kang,kompom2 kalah punya.hmmm...

Anonymous said...

sakit hati aku terjumpa hang cakap dalam kilp tu 'BACUL'..hang tau ke tu dera ke latihan tentera? dalm klip tu kalau hang nak tau..depa tu KOMANDO latihan E&E..kiranya mcm lari dari musuh dan tertangkap jadi biasa ler kena soal siasat bukan dera tp latihan KOMANDO memang mcm tu..bukan nak latih JURURAWAT..dah tulis dah dekat kem KOMANDO.."KEDATANGAN ANDA TIDAK DIUNDANG JIKA RAGU SILA PULANG"..depa yang yang nak jd KOMANDO ni sukarela bukan arahan nak p jadi KOMANDO jd jika ragu p le balik..biasaya kalau p 300 untung ler kalau ada 50 orang yang lulus(aku tau ler siri aku p 192 lulus 28 org je..KOMANDO latihan memang camtu dari 1965 lg bang..kalau kena tangkap musuh sebenar bkn camtu bang oo..cuba hang p tanya tanya komando yg'terselit' dkt peristiwa TAK BAI?

Anonymous said...

hang pya ayat ni best la en. zairi..
boleh mendatangkan marah.. seronok sangat aku dengar ayat yg ang cakap bacul tu.. ringan je kaki ngan tgn ni.. agak2 la kalo nk komen pon.. yg ang tgk tu benda yg ang tafsir sdr.. ang mana tau apa yg diorang buat, jangan lagu tu. kalo nk komen pon selidik dulu cerita yg betul, jangan main hentam ja.. aku pon leh cakap benda xbetul kalo sekali tgk je.. hmmm.. aku tengok gambaq ang, muka ang ni nampak jernih ja... ang gay kan??? lembut ja aku tengok..

KronikStory ! said...

ko mendidih? ko panas mata tengok tu pasal ko ni species GEEK! pakai cermin mata tebal, rambut kasi sikat rapat ! satu hari asyik tengok internet, x tngok internet baca buku! species kau masuk utan seminggu dah x thn nak balik!
pikir la, nm pun latihan komando! bukan ko nak masuk comp menari mcm showdown ! ko ingat bila jadi war prisoner di nak geletek tapak kaki kau? kurang2 dia kasi cabut kuku jari ! takat hentam btg paip kat kaki baru 5 prtus dari kena siksa ngan musuh! ko ingt kalau nak masuk komando dia ajar takat masak kera ngan biawak je ke? kalau latihan komando sma ngan latihan ballet, ko rase anggota komando akan tutop mulut ke bila kena tapau kaw2 ngan musuh?
aku penah tengok komando thailand, amerika,uk ngan russia punya latihan ! diorg ckp latihan komando kita geli2 je bagi diorg !

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡