31 January 2009

Band A.C.A.B. tu pun skang dah x skin dah kepala diorang tu. Megat tu pun dah mula buat penampilan berjubah. Semua nya perlu ada pembaharuan.

Jumaat-23/1/09-7pm~3pm

Jumaat lepas ada dinner sambut tahun baru cina dari kompeni aku. Tiap2 tahun memang ada sebelum nak ke raya cina. Dan tiap2 tahun jugak aku akan bawak balik hadiah lucky draw yang x berapa luck. Biasa laa...diorang punya kaum kalau x menipu bukan cina la nama nya.

Apa yang nak aku sampai kan kat sini bukan pasal kemeriahan itu parti. Apa la sangat menu makanana muslim yang setakat boleh jumpa kat warung2 tepi jalan tu kalau nak di banding kan dengan menu diorang. Tarian naga pun jangan harap sangat dapat tengok. Pikir nak bawak balik amoi2 mabuk pun jauh skali harapan nya. Ciss...

Parti malam tu abis pukul 12 malam. Pukul 10 aku dah blah ngan kuncu2 aku layan karaoke kat seremban parade. Sempat lagi aku balik rumah ambik wife+anak aku bawak skali pegi karaoke. Risau gak kat anak aku tu. Takut2 gak kalau kluar dari karaoke tu, panggil2 nama dia, dia bleh buat derk je. Nak ditinggal kan diorang tu, x best la. Aku seronok2 layan kepala, wife aku tercangak jaga anak aku sesorang. Amacam? Mithali x aku? Tapi anak aku tu memang rock. Kitorang tarik cemana pun, tau2 dia bleh layan tido dalam bising2 tu.

Bukan mithali punya pasal nak aku sampaikan kat sini. Dah memang suci sangat jiwa aku kat famili aku nak buat cemana? Tu pasal ada kejadian die hard fan bunuh diri nak rebut kan aku ni.

Keluar dari menyalak dah pukul 1.30 pagi. Adik aku dari PUO dah call suruh ambik kat terminal 1 dalam pukul 3 pagi kang dia sampai. Keluar dari seremban parade, kereta2 kat jalan raya tu masih lagi tercari2 destinasi seterus nya. Makin lama makin slow pulak follow blakang diorang ni. Apekejadah diorang bawak stail tengah cari rumah sewa tengah2 town pagi2 buta ni? Aku syak mesti ada xcdent depan sana. Tang jauh aku nampak kon lip lap2 sambil a.c.a.b tahan2 orang. Aku dah cuak sambil suruh wife aku baring kat seat blakang buat2 tido sambil aku dukung anak aku yang tengah tido. Stakat polis traffic aku boleh layan lagi. Tapi skang ni JPJ. Kompom sangat kena saman suruh hantar puspakom kereta aku ni kang. Silap2 kereta kena sita sambil jalan kaki balik rumah.

Ape yang nak aku begitau kat sini bukan nya aku nak begitau kreta aku x de roadtax. Jauh skali sangkaan korang mengatakan aku x de lesen. Ape yang aku nak sampai kan adalah, x semua polis ni a.c.a.b sangat. Cuma kita perlu pandai2 la nak cari tektik licik untuk menagih simpati pehak polis. Tapi kalo nak jadi best actor, nak kasi lakonan tu jadi realistik, anak+bini perlu di ketengah kan jugak jadi pelakon pembantu. Kalau stakat redah roadblok tu sesorang, merasa la lepak kat balai polis sampai pukul 6 pagi.

Sambil berlalu melepasi kon lip lap2 tu, ramai sangat mat2 trek pandang x puas hati kat aku. Aku pulak sesaje angkat tinggi2 dukung anak aku. Hmm..dah tiba masa nya aku tukar kreta ke generasi sesi keluarga lepas ni.

14 comments:

macha_sezs said...

maaf..aku gagal paham..ape yang tak kene dengan kete ko?

@t00neY r00neY® said...

tukar MPV?
wah..menang lucky draw ke mlm tuh?

alsan kukuh..ko bawak anak bini tagih simpati...
kekeke

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

beb....lu kenyit mata je kat mamat jpj tu...gerenti lepas...pemikir lapuk masih belum singgah kat blog lu...lu tanya kaum kerabat gua..

eliza said...

tukar kereta yang boleh muat kawan2 sekali hehehe...

pemikir lapuk sedang memikirkan tentang hal negara...heee

Suffian salim said...

Megat ACAB tu poser..huhuhu

ab geldofg said...

JPJ.........jalan pitih jalan

zairi said...

macha:
buatan malaysia yang bertopeng kan mivec.

@tooney rooney@
hehehee...
"cik...mintak maaf cik. saya tau kesalahan saya. tapi bagi saya peluang malam ni cik..." (sambil buat muka kesiaaaaann)

tapi gua tau. dia bukan kesian kan kat gua. dia kesian kan kat anak gua yang tengah tido kat dukungan gua.

aku pentoi:
kenyit mata? kok aku pompuan bleh la jugak. siap bukak butang baju lagi. aku syak ab geldof tu adalah pemikir lapuk. ye ke?

eliza:
aku tau kau mesti tau sape itu pemikir lapuk kan?

suffian salim:
memang pun. macam lalang jugak dia tu.

ab geldof:
lu ke pemikir lapuk? heheee...

azuwan said...

hmm..musykil..kereta ko mesti lebih muatan..haha..

macha_sezs said...

perhhh..bertopeng kan mivec. ini bukan runcit2 punye mod..

patot gegor lutut.

hahaha

ab geldofg said...

bukan gualah ...pentoi

apek terror said...

weh lu pakai ekzos besar ker?

zairi said...

azuwan:
x de lah. kat senawang ni skang, mana2 satria memang line panas.x kira la stakat kaler bonet kasi hitam je.padahal enjin standard. memang kena ngan polis jugak.

macha:
memang gegar gak la.x pasal2 kang sedekah duit kat puspakom kang.

ab geldof:
lu dah kantoi...

apek terror:
Dah x musim dah ekzos tu.

Zaidi said...

Best - best blog ni. Eden zaidi bin burok no442 blok 19 palong 5.sekarang den kek pulau Maul sabah buko agency percutian. harap sudi membeorikan sokongan yo. timo kasih

Scuba Jeff Sipadan Paradise
zaidihack@yahoo.com
scubajeffsipadan@hotmail.com
0178614391
0165829169
blog: http://scubajeff.wordpress.com

likeaskinsongbaby said...

he's not a poser, he just a boot boy on the streets