14 January 2009

Korang budak2 lagi.Mane nak merasa benda2 macam ni lagi dah.

Dulu2 mane wujud lagi PSP,PS3. Nak main game? time outing kat asrama dulu hujung2 minggu je merasa. Itu pun stakat layan street fighter. Mr.Bison je yang kacip dengan seni tangan aku kontrol gear game tu. Game western bar ni kalau dapat, memang cukup canggih dah. Masing2 dok usyar je sape2 yang dok pakai game ni. Nak mintak Mak+Ayah aku? jangan mimpi la dapat. Tapi satu ari tu kawan aku nak jual kat aku game ni. Sape x gembira? rezeki depan mata. Itu bulan aku sudah cakap kat parent aku duit belanja dah abis. Pada hal, aku sudah beli ini game dengan harga $30. Mahal wooo...Tapi x lama sangat kat tangan aku. Tau2 je dah hilang. Tanya kat kengkawan, sekor pun x nak mengaku. Biasa laa...duit x berkat.Skang dah x jumpa dah benda ni. Beli tora je baru boleh dapat benda ni. Petang2 tengok kartun, mesti tunggu2 tora punya iklan. Bukan nak kan sangat coklat isi angin tu. Tapi nak tengok permainan yang terbaru. Lepas tu mula la merempit naik bmx pegi kedai. Balik rumah, bukak2, ceh!! x update lagi permainan dia. Ni mesti tokei tu nak kasi abis kan dulu dia punya stok lama.Nak beli patung barbie x mampu. Tiap kali aku beli, aku akan cari kartun girl yang pakai bikini je. Kengkadang akak aku pun join pakai kan kartun girl ni pakai baju. Layan jugak la benda2 mengarut ni. Dah x jumpa dah skang.Skang dah x macam dulu. Zaman dah berubah, dunia dah maju. Bukan stakat tampal2 gambar, tukar2 baju. Letak gambar kat sebelah pompuan x pakai baju pun dah boleh dah skang.

18 comments:

fazadilla said...

muahahah..patung kertas..sy punya dulu satu kotak ais krim..hehe..sekarang ni susah nak cari..main kat internet je laa..kadang2 layan kat www.dressupwho.com sambil berangan2 tgh bershopping sakan..haishhh!!

eliza said...

crita ko ni buat aku terkenang zaman aku muda2 dulu la..

Firol Fizoku said...

hoho betul tu....kenangan sungguh zaman tu...retro lahh

@t00neY r00neY® said...

aku ske main patung kertas!!sagt suke!!!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

setakat aku komen blog ko ni...si lapuk tu belum sempat nak masuk...jap lagi tatau la aku...

zizou said...

haha, koleksi guli takder ker

roshaizul said...

nostalgia beb

apek terror said...

koleksi komik alam perwira or dragon ball ade x?

zairi said...

fazadilla:
wei...layan gak la kat dressupwho tu.lebih kurang macam patung kertas stail dia.tapi yg ni lagi real.segan gak nak open nye kengkadang tu.nampak kat opis mate memang kena kutuk tu.hahaha...

eliza:
terasa sangat dah makin tua.

firol:
kenangan tinggal kenangan.

@tooney rooney@
lu bukak la web yang fazadilla bagi tu kalau lu nak ulang nostalgia lu.

akupentoi:
mana dia?lu ni macam ada komplot je...

zizou:
gua ngan guli x serasi sangat.sampai kan main tulin pun manjang bankrup je gua.kesudahan nya suma guli tu gua tabur kat akuarium ayah gua.

roshaizul:
memang nostalgia.

apek terror:
gua kumpul alam perwira je.tapi suma tu dah karam masa banjir 2006 lepas.tapi kalau lu nak yang lain punya,lu pegi kat http://cyclonmaster.blog.frienster.com/

kalau lu jumpa koleksi alam perwira,jangan lupa kasi tau sama gua.lu jangan nak tamak sesorang.

ab geldofg said...

tringat zaman2 kcil2 dulu......sampai skrg aku tk pandai main PS

azuwan said...

dulu2 game paling besh game yg gne tape tu..Nintendo pny..dulu mahal skrg 30 40 hengget je..aku siap donlod emulator so dapat maen game lame tu...Contra paling aku ske..huahua..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

komplot?...ha...mamat tu dah komen blog lu...kalo lu nak tau gak kena kasi gua rasuah dulu...amacam ab...ko setuju tak?

Shahrul Rock said...

Saudara,
Terima kasih kerana layari blog saya.
Saya bukan orang sastera,cumanya saya suka buku dan suka mencatat.
Seperti saudara juga, setiap apa yang terlihat dan "terasa",kita akan catatkannya.Bezanya mungkin, saya terpengaruh dengan banyak corak penulisan sastera,terutamanya Pak Samad Said dan kadang-kadang cuba menulis seperti VS Naipul.
Saudara juga menulis dengan baik sekali, dengan gaya saudara.Itu lebih "ori"berbanding saya yang mudah di resapi dengan gaya penulisan mentor.
Pedulikan semua itu, kerana rutin hidup ini pun adalah berdasarkan kepada sikap *pengulangan.

*apa yang telah kita lakukan hari ini,telah lama di lakukan orang sebelumnya.Bukankah itu satu pengulangan?

Umie said...

perghh...gile true arr lu... nie champion thn bila nie??? hohoho

zairi said...

ab geldof:
sama la ngan aku.sepupu2 aku berebut2 main ps2.aku stakat pandang tang jauh je.cuba la lawan game pakai komputer kalau brani dgn aku diorang tu...

azuwan:
kira kau maju lagi la dari aku.sampai skang aku x penah tengok orang main game nintendo pakai tape tu.itu pun time 4u2c nyani lagu main video game.baru la aku tau wujud nya nintendo tu.

akupentoi:
gua masih kompius lagi ni.lu jangan main teka2 macam ni.serabut pala hotak gua ni.sape lu maksudkan ni?

shahrol rock:
ishk...segan plak la ngan sedara ni.mesti banyak pengetahuan ni.buku tiap2 bulan update.pulak tu macam dah biasa je dok sembang dengan pak samad said tu.rock2 lu, rock ada wawasan.gua tabik spring ngan lu.

umie:
hahaha...kau jangan x caye.bini triple h tengah tunggu aku kat gelanggang tunak taruk aku cukup2.he..heee...

azuwan said...

maju gak la..game tu smp mak aku sembunyikan sbb selalu maen.aku siap curi2 maen tgh2 malam tp kantoi...kne sesah la trus..abeh UPSR 1997 br dpt maen tp lps tu game tu tibe2 ghaib..mane ntah..dem..

mrs. household said...

terjumpe blog ni mase ngah search patung kertas..tingat lak kalo dulu, cuti skola je lambak syiling kat kedai beli patung ni pastu rebut2 baju..tak lame je men lunyai..tp yang syoknye dpt beli baru (latest fesyen la kengkonon)

* big applause * suke entry ni

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室