14 May 2009

Driver 18SX. Hati betul2 kental je bleh keja.

Kerap kali kalo time tea break, aku suka borak2 ngan driver kompeni aku. Dia bekas askar pencen umur dekat2 40 kot. Aku pun x penah nya nak tanya. Nak kata hensem x la jugak. Kalo jalan berdua kat bangsar tu, memang mak datin angkat aku dulu la. Tapi memang segak+smart semacam bau perfume polo. Dia punya borak memang best kalo dengar. Macam rasa kejap sangat je stakat break 15min tu.

Brader ni dah kawen x de anak. Wife dia pensyarah mana ntah. Dia punya keja x kira malam pun kena keja jugak kalau bos tlepon. Kompeni aku adalah lokal kompeni bisnes famili. Bos ada 4 orang anak beranak. Sorang pompuan, sorang lelaki. Dua2 dah kawen. Tapi x duduk sama ngan pasangan dorang. Pasangan dorang ada bisnes lain kat Kl sana. Jarang2 balik seremban tido satu rumah. Stakat 5 bulan brader ni keja kat kompeni ni, x penah langsung kenal pasangan memasing.

Baru2 ni brader tu slalu citer pasal anak pompuan bos aku yang dah kawen tu. Umur dalam 40 lebih. Slalu pegi buat facial punya pasal, muka+body jadi best. Dalam sminggu mesti 3~4 kali brader ni malam2 kena hantar bos aku tu pegi clubbing kat KL sana. Brader ni dah jadi PA totally sampai seluar dalam pun kena hantar dobi.

Bos pompuan aku tu memang sporting ngan brader ni. Memang murah rezeki ngan duit je. Kluar dari disko, mesti mabuk2 bos aku tu ngan kengkawan dia dok dalam toyota wald terkangkang2 nampak spender. Penah skali bos aku tu bantai beromen ngan boyfren dia sambil brader ni bawak kreta. Ape punya giler la beromen depan orang lain. Brader tu pun x tentu arah bawak kreta. Kejap2 toleh blakang. Kesudahan nya tepaksa menunggu dalam kreta dekat 3 jam depan hotel. x pe. Aku nak pasang kamera kat kreta tu sok. Tapi aku ada syak wasangka gak ngan brader ni. Kengkadang aku x berapa paham ngan double meaning dia.

Huii...Dulu pun aku penah kawan ngan brader van kilang. Masa tu ada sorang mak budak umur dalam 23thn keja jadi kerani kat kompeni lama aku dulu. x tahu la kesah betul ke tidak brader van tu citer kat aku. Dia penah bawak budak tu masuk dalam bilik air. Memang budak pompuan tu sosial pun. Ntah apa nak jadi la weii...

7 comments:

aya.whitetea said...

eii...seramnyer , naseb baik ct pun x jadi dreber lak ...

ajako said...

Astaghfirullahalazim...tp x sume drebar cenggitu kannnn...

ez said...

emmm..macam2 kan sekarang ni..yg penting iman kita..

nuyuljana said...

"Penah skali bos aku tu bantai beromen ngan boyfren dia sambil brader ni bawak kreta" - zairi

astaghfirullah hal 'azim.

seb baik iman dreber tuh kuat lagi.

klu die join skali, x ke naya tuh.

haih.

IdaAnuar said...

zairi...itu manusia hampeh.yang buat hal dengan dengan yang tukang cerita.memang hampes tak hingat dosa pahala...mati ko jwp lah sendiri dalam kubo tak dapek nak nolong doh.

petslover said...

kalo aku jd brader tuh, aku resign jerk weh.. wawawaaa dunia oh dunia..sgt laa dahsyat zmn skang nih kan..

zairi said...

ehh..aku x sebut kompeni ni cina punya. so,yang beromen kat dalam kreta tu adalah orang kapir. lantak pi la sama dia. yang dalam bilik air tu je yang melayu islam. pun lantak pi la sama dia. sindri mau ingat la dorang tu suma.just pengalaman borak ngan 2 orang driver je ni.