07 May 2009

Gores & menang. Cuba lah bang... Wak luu!!!

Tengahari memang waktu lapar aku. Sampai2 je kat rumah, pintu pagar pun stakat tutup rapat macam tu je. x sempat sangat nak lock ngan solex. Dah lapar nasik punya pasal. Sambil panas kan lauk, aku on tv tengok apa yang patut untuk hilang kan rasa sunyi dalam rumah. Naik tingkat atas kasi mandi untuk kembali kan rasa segar untuk kerja sessi ke-2 kang. Lepas siap make-up, aku ada 15min untuk makan.

Tengah sedap2 makan sambil layan video zonkers, sliding door rumah aku kena ketuk2. Aku cukup x suka ada orang kacau waktu rehat aku secara paksa macam ni. Aku biar kan dia ketuk2 sorang2 sampai aku abis makan nasik. Aku harap kan dia blah cepat2.

Selesai abis makan, orang tu masih terpacak lagi kat luar rumah aku.

Aku: "Hah..Apsal?.." muka ketat sambil selak sliding door yang masih dipisah kan dengan grill.

Rupa2 ada sorang amoi kira boleh tahan la dengan sorang laki2 cina kat luar pagar dok tunggu itu amoi. Ini amoi sudah mau kasi tipu sama aku dengan suruh gores & menang. Apa punya tektik lama la dia pakai nak kasi tipu orang. Si jantan kat luar tu pun saje je suruh amoi ni yang ketuk2 pintu rumah orang.

Amoi: "Abang kira ada untung ini hari tau.." sambil jantan cina tu baru nak melangkah masuk ke area rumah aku nak kasi sama2 cucuk jarum.

Aku: "Apa macam you boleh masuk dalam rumah i?" Aku saje buat taktik kotor punya soalan kasi pangkah dia punya ayat2 cucuk jarum.

Amoi: "Sorry la. Pagar you x kunci. Saya sudah panggil banyak kali abang x ada dengar. Itu sebab saya buka pagar untuk masuk." Memang ayat buku teks dia pakai.

Aku: "Kalau pagar tu tutup, makna nya x bagi sesapa masuk. Kalau i x dengar you panggil, you tetap x boleh masuk. Sekarang, you all boleh keluar tutup balik itu pintu pagar sebelum i call polis." Dengan ganas aku telunjuk kan jari jalan keluar. Amoi tu punya muka memang kesian. Jantan cina tu memang lapar helmet je dia punya muka.

Walau pun aku pikir2 kan betapa kering nya hati aku tadi menghalau orang, kesian jugak aku kat diorang tu. Kalau melayu memang ada bahasa sikit la kira nya. Tapi dia tu cina yang cuba untuk mengacau bilau kan jiwa aku dengan kad gores & menang dia tu. Bagi aku, biar aku halau dia sebelum aku kena halau time x cukup duit nak tuntut hadiah yang bakal aku menang dari kad gores & menang dia tu besok2.

Moral of the story, x kira la kejap lagi nak keluar balik ke, pintu pagar mesti kena solex walau pun solex tu boleh kena bukak oleh perompak.

14 comments:

Alang said...

kito takleh ado kesian lae skrg kat mamat2...dan minah2 gores dan menag tu.....kalu boleh bagi hamun sikit lae.....

Umie said...

betul la...diorang nie mmg xde respek langsung kat tuan rumah.. main sebat je masuk bukak pintu pagar orang kan... kenkdg aku nyampah kalau pi carre4 BP tu, ade je group gores & menang nie.. rasa mcm nak gores muka diorang kat tar jalan tu aje... ekekeke

@tune® said...

huh...
aku pon adekes camtuh..tp sib baik aku dok umah parents, alsan aku...mak pak xde umah

nuyuljana said...

uhuhuhu..

camne eh rupa muka ketat ko?

ley upload sket x?

muahaha. XD

ajako said...

inche zairi: mmg patut ko wat cenggitu kat penggores dan x menang2 tu. kena hapallah ko punye dialog. tp kalo umah flat mane ade pintu pagar ek? buleh tlg create ayat hati kering utk kes ni?

pEts LovEr.. said...

sokong..sokong.. jgn show muke kesian dgn diorg nih..manyak tipu org punya money wooo.. er...salam ziarah k.

ez said...

sekarang ni..kat mane2 pon kene ati2..

aya.whitetea said...

kesian dia kna halau mcm tu . mesti mka en zairi tgh kering giler...eiiii...seram

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

brutal lu siut...

zairi said...

alang:
InsyaAllah...lepas ni akan lebih maki hamun lagi.hahaha...

umie:
tapi kat park kreta x leh sangat buat muka ketat. kang x pasal2 kreta kena mekap.

atune:
lu jangan sangat libat kan mak+pak.lu kasi perangkap dulu.dah masuk perangkap,baru lu panggil mak+pak lu.baru la god father.

nuyul:
ganas beb.anak kucing pun bleh lari laju2.

ajako:
umah flat blom ada dia punya tektik.tapi ko bleh ugut panggil jiran2 sblah kasi pukul sama dia.alaa..kalau dah terdesak, macam2 ayat bleh kluar.jangan risau arr..hahaha...

pets lover:
hahaha...untuk peringatan kat ko jugak ni. singgah slalu.

ez:
kat parlimen pun dah x selamat skang ni.

whitetea:
muka x kering.hati je kering.kat situ ada beza.

pentoi:
x da la brutal sangat.aku biasa2 je.tapi kalau ngan org yg aku x kenal,memang aku buat kering je.

a.b geldofg said...

minggu lepas hari ahad dari pagi hingga ke senja...tk kurang 20 org dtg nak minta drma buat masjid...katanya


yg ke empat dtg..dah kena sergah dgn aku.....


masjid masjid juga

miss oren said...

bekengnyer....

zairi said...

geldof:
kengkadang tu sampai masjid dari thailand pun datang mintak derma kat tmpt aku.apa punya bingai laa..

oren:
bekeng tu beradik kuih bengkang kan?x baik kau main2 kan rezeki.

soul krasty said...

naseb baek ekau x gores muko amoi tu.