04 August 2009

Aku sokong ISA. Sapa2 x puas hati, bleh la buat rusuhan kat depan rumah aku kalau nak merasa bercakap tampa ada halkum.

Sblom2 ni aku ada dengar2 jugak kat media suruh hindari dari sebarang rusuhan 1hb ogos. Aku buat x port je pasal nya KL tu bukan daerah aku. Aku pedulik hapa demo2 macam tu. Buat letih badan je. Senang elok je aku lepas bayar tol susur keluar cameron highland, kawan aku call suruh tengok berita pukul 8 kang. Dia kata dia ngan mak n famili dia tengah shopping kat sogo, dan tengah turun nak kluar, pintu suma dah tutup x bleh kluar. Masing2 terkulat2 dalam sogo x tau punca. Kawan aku ni pulak yang suka cari pasal curik2 kluar dari sogo nak tengok live from tunku abdul rahman street. Nampak jugak la kelibat anuar ibrahim tengah lari dari polis.

Sampai kat hotel brinchang, terus aku on tv tengok berita. Dah macam indon pulak aku tengok keadaan kat kl tu. Rata2 peniaga suma x puas hati. Nasib lu la. Budak2 pun ikut sama pakai baju anti isa. Sapa punya anak la ajar jadi bangang tu. Yang bersongkok pulak jerit2 "Allah hu Akhbar!!!" Palahotak dia. Dia ingat tengah berjihad ke? Patut la amerika cakap islam ni pengganas. Suka sangat buat perhimpunan bangang. Rusuhan2 jugak. x payah la siap pakai kopiah putih laung nama tuhan. Lu ingat lu best sangat ke buat macam tu? Pukimak lu la anwar ibrahim!!! nama lu langsung x sebut dalam berita. Pandai betul lu cilok masa. Memang dah awal2 lu tau yang polis x kan tangkap lu.

**********************************************************************************
Dari kiri: piano, basis, lead guitar, kerincing, guitar+vocal, vocal (tiada dalam gambar)
Sampai2 kitorang kat rumah sewa adik aku, mak aku patah balik kat kereta sambil mengalir kan air mata. Aku cakap kat mak "besa la mak..kitorang lelaki memang biasa buat perangai macam ni lepas abis sem." Ni baru gambaran kat ruang tamu. Belum kat belah dapor blakang sana.

Kitorang tepaksa tinggal kan dia suruh urus kan rumah sindri. Pandai2 la ko nak hidup. Hahaa...

Notaterajangrusuk: Woi kerajaan!!! jalan taman perumahan aku ni bila nak turap betul2? asyik2 tampal...asyik2 tampal. Spring aku lowerd tau x? Jalan raya Felda palong 4 sana lagi cantik la!!!

11 comments:

macha_sezs said...

hahaha...ni macam lu buleh join malaysiakini bro.

aku risau mak aku pun nagis gak kalau tengok rumah aku.

hahaha~

@tune® said...

penat cakap pasal politik..
xabes²

sib baik aku xterlibat..
kalau x..konfem penat gak ngan adengan terkurung lam SOGO...

roshaizul said...

eh, kira bersih la rumah adik ko tu

ajako said...

Betul tu inche zairi, kepada yg betul2 sokong GMI ataupon yg x tau ape2 tp mengada2 sokong tu, tolonglah bace sejarah bebaik...tindakan dorg menunjukkan ketidakmatangan anda dlm semua sudut, sejarah, akademik, adab, akhlak dan what more agama...huish, seriesnye...

soul krasty said...

haha...aku siap petik strawberi kt cameron..bapak mber aku ade kebun strawberi..

GMI?german malaysian institut kt bangi ke?

zairi said...

macha:
rumah sewa aku kat kedah dulu lagi teruk woo..rumah kampung plak tu.kalo lebat smpi ke petang,air longkang bleh naik paras buku lali.hehee..sedih giler..

atun:
aku pun x penah alami.cmana ek rasa terkurung dalam supermaket?

roshaizul:
hahaa...ni mesti ada yang lebih teruk kat dungun sana ni.

ajako:
huih..serius betul ni.

azuwan:
stoberi sana sedap makan kat sana je.bawak turun dah hilang rasa best.memang seram.

GMI yang kat belah teras jernang tu kan?

ajako said...

alahai korang, GMI tu Gerakan mansuh ISA lah...

zairi said...

ajako:
hahaha...elek ar..kitorang buat lawak je.azuwan tu memang dok bangi sblom ni.mindset dia x bleh lari kalo sebut GMI tu.

halym said...

adik ko baca doa apa mencangkung tuh? ekeke..

zairi said...

doa masuk jamban tu barangkali.hahaa..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇