23 December 2008

Ada 2 posting untuk kali ni. Bonus ujung tahun.

CITER 1:

Kebetulan masa tu tengah lalu kat depan masjid putrajaya. Waktu Zuhur pun dah nak abis lagi setengah jam. Aku lari2 manja turun tangga nak ambik air wuduk. Kat dalam masjid tu masih ramai lagi yang dok bersandar2 sambil perati dinding2 masjid.

Aku usyar beberapa orang yang tengah sembahyang dan aku tepuk bahu kat sorang brader yang tengah sembahyang. Harap2 aku dapat pahala sembahang berjemaah. Baru sujud ke-2, brader tu dah masuk tahiyat akhir. Bemakna aku kena teruskan untuk 3 rakaat lagi selepas brader tu bagi salam. Untuk kasi lagi feel, aku kasi lelap kan mata sebab aku x nak terganggu dengan perasaan ke arah brader tadi yang asyik2 toleh tengok aku sembahyang. Selesai solat, aku mula zikir kecil-kecilan sebelum nak ke doa. Dalam masa tu brader tadi tegur aku.

"Dik, kamu kena sembahyang sekali lagi ni. Tadi tu saya solat sunat masjid."

Argghh...Masa dah suntuk. Kaset mengaji dah on.

p/s: Repeat kali ke-2 x sama kusyuk jika hati belum betul2 tahap sufi.

***************************************************************************************
CITER 2

Kemaskini (2/1/09,1020 pagi) - Atas teguran dari Umialia & xzia, aku perlu hapuskan kesan bukti ni.

Tengah tekun buat keja, adik aku kasi potong stim. Dia kasi satu sms.

"Weh tlng ak...Tlng maki cket bekas awex ak si-xxxx..Dia gedik2 plak nk tnya ak bila masuk poly...017xxxxxxx...Nie num dia."

xxxx tu dah mintak clash ngan adik aku sebab dia jumpa satu jantan kat poly shh alam. Masalah nya, ekin tu slalu dok calling2 adik aku. Walaupun adik aku cakap kasar2 & kengkadang off kan tipon, dia tetap nak sambung balik silatulrahim diorang. Ape kejadah nya perangai pompuan macam ni.

Aku dengan hati panas, terus call.

Aku: "Yello...ini xxxx kan.?"
Ekin: "Emm..sape ni?"
Aku: "Sy abang anis. Sy nak pesan kat kamu..." tuuuuuuuuttttt....


Cilakak...macam tu nak jadi adik ipar aku? Nombor tpon aku & opis aku pun dia dah banned. Dah x berangkat smpi skang. Maka kalo korang rasa2 nak ngorat or tolong sound stupid kat xxxx ni, dipersila kan. Ini xxxx. x la berapa cun sangat. (cunn tuuu...:-)Ini xxxx ngan BF baru dia. Adik aku cakap dia ni playgirl. Adik aku x sempat buat pape kat dia. Kempunan betul dia. harharhar... Muka mamat tu aku rasa macam nak penampor jee.Ini adik aku. x dapat xxxx, batang kelapa pun jadik laaa...

17 comments:

ab geldofg said...

hahahaha gelak aku baca dua2 tu...hahahaha
*nasib dia tk buat solat jenazah
*gian juga aku nak call nbo tu..hehehe
*cian adik ko..peluk pokok...sabar ye dik..ramai lagi pompuan yg bhati mlia

zairi said...

sblom ni aku ada tanya adik aku.

"selama ko kawan ngan ekin tu, x kan ko baik sangat?"
"aku mane tau doh. ni 1st time couple aku. aku cuma rengan2 dalam tipon je. penah dia kasi gambar bogel dia."
"hah!!! mane2?"
"aku dah delete. mase tu aku belum beli memori kad. dah naik penuh,aku buang ar."

baik betul adik aku.macam abang dia jugak...

Umie said...

kah kah kah... aku mcm penah kena masa kecik2 dulu la..tp aku x tepuk bahu orang..aku follow je ingatkan tgh solat fardhu...rupa2nya solat sunat...wakakakaa

wei..bebdk pompuan zaman skrg mmg terlebih berani...hohoho

ab geldofg said...

leee...ingat ada lagi gmbo tu..boleh lah ko truk kt sini...baik betul adik ko.....mcm abg dia juga rupanya...(org baik tk pjg umur tau hehehehehe)

@t00neY r00neY® said...

hihi...cian adik lu..apesal gatai sgt minah tuh..meh aku sound die...patot la lu pablis number die relaxxxxxxxxx jer....

budak lg ke ekin tuh?

eliza said...

manja betul adik ko ni kan..
mengadu dgn abang plak..
tengok gmbr pun dh tau manja dia cmna.. hehehe

zizou said...

gua nak awek tu, boleh gua didik dia menjadi gadis solehah, amacam, lu yakin tak dengan gua

Hashim said...

citer 1
Menurut kata pakar ugama.
Sembahyang fardu Zairi sah tak ada kena mengena apa sembahyang yang dia lakukan.. samaada sunat atau fardu.
Dan budak tu tak perlu suruh sembahyang balik...

roshaizul said...

paling aku suka gaya adik engko memeluk batang kelapa. ketawa sesorang aku depan pc nih. huhuhuhuhuhuh

zairi said...

umie:
memang over advan dah skang. pakai tudung pun belum tentu baik lagi. erk..aku maksudkan si-ekin ni k.

ab geldof:
kalo ada pun aku kasi terus kat ko. tapi x de ar. ape susah, ko kasi ayat la kat dia plak.

@tooney rooney@
kalo lu ganas, lu kasi sound la kat dia. kesian adik aku kan? diorang budak lagi. baru 18thn.

eliza:
dia x manja sangat. cuma dia memang close ngan aku. tapi ntah cemana ntah pasal pompuan pun dia nak libat kan aku.

zizou:
hahaha...lu nak didik dia? hohoo...ok lah, gua yakin ngan lu.jangan ko musnah kan hidup dia cukup ar.

hashim habeed:
owh, ye ke? kalau terjadi macam tu lagi, x yah repeat la kan? tima kasih dgn maklumat ni.

roshaizul:
aku siap luku kat kepala dia lagi supaya x buat pose2 ala2 majalah mangga. hahaha...

azuwan said...

aku setuju ngan ko hashim..

tp memang kesian adek ko...bunga bkn sekuntum pn..ingatkn ekin mawi..hehe..ntah2 name ekin mmg cmtu..opss..aku br pas tukar buku kemarin...istifar3..

zairi said...

azuwan:
ha'ah kan? serupa plak nama diorang.erkk..no komen.

Firol Turn Core-Rawk said...

solat tu ustaz aku cakap takpe sbnrnye...dah sah,dengan alasan kite ingat dia solat fardhu...pkck tu sepatutnye tak yah le gitau,at least hang dah dapat pahala jemaah...

umialia said...

walau dia bersalah macam mana pun,tetap ada kemaafan.

jika kita tutup aib org, Allah akan tutup aib dia .
tak perlu aibkan si ekin.

nasihat lagi baik.

lelaki baik utk perempuan baik.
lelaki penzina utk perempuan penzina

adik kamu tentu ada buat silap utk di uji dan dibersihkan

menurut adik kamu,gambar bogel pun bagi -adakah dgn kerelaan dia atau pujukan adik kamu

xzia said...

betul cakap umialia...
tambahan-> mendedahkan aib orang = menunjukkan kerendahan moral diri sendiri
benda2 defame orang nih akan menjadikan blog nih tak best lagi. buang gambar tu, buang phone number tu...
otherwise...blog ni memang best.

zairi said...

Umialia & xzia:
Aku cuma nak sedar kan diri diorang yang x sedar diri. bagi aku, buat macam ni baru diorang cepat sedar diri. kalau stakat letak citer kat surat kabar, tapi gambar muka diorang di blur kan, dan nama di rahsia kan, orang tu seperti x cukup sedar diri lagi.

umialia said...

alhamdulillah dah cover gambar tu.

bukan kerja kita nak sedarkan diorg. Allah punya kuasa.