18 November 2008

Naik kan bendera Malaysia versi indie

Kali ni aku nak kau nyanyi lagu negaraku. Kau tau nyanyi lagu negaraku x?

Freshie: "tau bang"..sambil nyanyi masuk rangkap pertama.

Woooo..berenti2...Budak tadika kemas pun tau nyanyi macam tu!!!... Sebagai pelajar jurusan seni bina, ko kena kreatif kan diri. Jangan dok takuk yang lama. Perlu ada perubahan. Idea kena maju. Kalo x, cemana ko nak celen para seni bina oversea tu? Pahaam..??(sambil usap2 rambut freshie sebagai tanda kasih sayang)

Freshie: "paham bang"..

Bagoos..Skang aku nak ko nyanyi sambil ko gulung kain pelekat ko sampai abis nyanyi.Paham??..

Freshie: "err..cmana tu bang?" sambil buat2 blur.

Apekebengap ko ni!!... (sambil nak hayun ngan T-square)

Freshie: "eh..eh..paham bang..pahaaamm.."

............tuuuuuutttt...............(sensor)...................

Huahuahua....kuahkuahkuah....!!!!!!! dah brape bulan ko x bercukur ni baaiii!!!??

Notakaki: Kepada zamarul fahmi (hampir nama sebenar) itu bukan idea aku. Ampun kan aku..ahaks..

11 comments:

fazadilla said...

hahaha...iiskk mamat ni..btl2 terjadi ke..ishhh

Rajuna said...

kadang2 perkara begini tak boleh dibuat main. kesedaran budak2 masa kini tak boleh dipermainkan. btw bila perkara ni berlaku?

pemikir lapuk said...

dah lama aku tk nyanyi lagu negara tu...bila kt tv siar lagu tu...itu tanda tv dah habis siaran hahahaha

farah sr said...

nakal la ko nih masa skolah..

azuwan said...

ish3..kesian...kesian...ko ni memang kaki buli eh dekat sekolah..last aku dengar lagu negaraku aritu mase tgk zombie kampung pisang kt astro..huhu..

zairi said...

fazadilla:
base from true story

rajuna:
fuuu...dah macam penolong pengetua plak ko bacakap..hahaha...

pamikir lapuk:
petanda2 suruh masuk tido tu kan?

farah sr:
kalau x nakal, x kita plak kena buli..

azuwan:
kalo orang x mula kan, kita pun x mula kan. betul kan? kankankan..??

Po said...

tak baik ko..

Aku dulu takat suruh freshie naik atas meja...

nyanyi lagu Jingle balls (ya balls..)

Sambil tangan seluk poket...

dua-dua tangan...

...

...and jingle all the wayyyy..!

ha ha

hashim habeed said...

Ni Raging Btutal tahap 3 dah ni .. Dasyat ko nasib baik freshie tak saman malu ...

roshaizul said...

woooo. ini cerita hampir lucah

Umie said...

Nie kira sesi ko balas dendam kat junior la pulak ye???...ini tdk adil woo...pi cari balik senior ko tuh...ko patut buli dia balik tau...huhu

zairi said...

po:
ahh...blah la lu po..lu pun lebih kurang sama gak...harharhar...

hashim habeed:
tu bukan ragging...tu mendidik nama nye..heheee...

roshaizul:
eh...kan dah tergendala siaran tu...x nampak lucah la kan?..

umie:
ye...memang betul tu...ntah mane senior tu skang ni...aku dah nak repeat dah ni...