04 November 2008

Sebagai pekerja, kita perlu bermua-pakat dengan HR kita. HR sahaja.Yang lain tu x de kepentingan pun.

On the way wife aku nak hantar Zahra pegi umah Acu, tetiba kereta jalan semput2 + tersengguk2. Dah macam motobot pun ada pegi nya. Aku pun merempit pegi tengokkan kereta tua aku tu. Menurut kata pakar (Ecos) salah satu piston aku tengah layan tido.

Bemakna aku kena paksa bawak satria 3 piston tu dari Tmn. S'ban Jaya ke Tmn.Matahari Height dalam keadaan sibuk orang nak pegi keja. Wife aku pulak merempit bawak moto aku follow dari belakang. Lepas paking depan umah Ecos, aku kena masuk keja dan aku selamba lalu depan pak guard terus masuk ke opis sambil call HR aku.

Aku: "Hallo...Sharmini...Zairi here..."
HR: "Hallo...hi Zairi..."
Aku: "err...i late 15min la Sharmini...so,how..?."
HR: "fill up pink form la...and answer to managment..."
Aku: "aiseh...this is my 1st time la Sharmini...can't xuse ke?"
HR: "ok...i liquid your punch card n adjust your time recording..."
Aku: "Haaa...that why la i like you..."
HR: "Blah la you...make sure this is 1st and last ok?..."

Walau pun 15min stakat potong beberapa hengget je, kalo dah kena saman ngan pink form tu, aku punya bonus akan di cukai kan. Banyak woo..dia potong…kilang komunis la kata kan…

5 comments:

Anonymous said...

Helloo Bro !
Lu punya komen dalam Tukar Tiub memang really kurang ajar dan tidak menghormati institusi kepolisian langsung. Memang tidak dapat dinafikan ada segelintir Polis yg involve dlm rasuah tapi ini tidak bermakna lu boleh menghina lain2 Polis yg sanggup berkorban demi untuk menjaga keselamatan negara ini. Jangan mudah mengata orang lain bastard. Did you think, you are perfect enough ???
Renung-renungkanlah pengorbanan mereka selama ini .

zairi said...

anonymous:
ok...clue less...aku syak ko ni mesti polis pangkat besar punya kan? hanya polis gaji ciput je yang melenting dalam diam atas komen aku kat tukar tiub tu.pe2 hal..terima kasih jenguk kat blog aku & mintak maaf jika ko terasa ...komen aku tu untuk sedar kan golongan polis yang suka makan rasuah secara komen straight 2 da point.mintak maaf skali lagi.

notakaki: aku perlukan komen oleh yang gentlemen tanpa taruk nama 'anonymous' nie..

roshaizul said...

kalau bermua-pakat ngan bos kan lagi best....

huhuhuhu

hashim habeed said...

U panas panas,,......

Aku selalu kasi suap kat HR aku dgn MacD den KFC so settle he he he

zairi said...

roshaizul:
dengan bos x leh bermua-pakat.bodek bleh lar..tapi bos aku jarang ada kat opis..manjang out-station je..

Hashim habeed:
hooo..x baik macam tu..nanti sama2 buncit perut ko sok..harharhar..