20 October 2008

1st Time Skodeng

1992 – Sekolah Agama Repah, Tampin –

Aku banyak belajar jadi jahat kat Sekolah Agama ni. Pelik betul. Patutnya kat Sekolah Agama jadi bertambah baik. Alaaa..tu suma pokok pangkal kat diri masing2.

Minggu ni last jadi budak tingkatan 2. Sekolah tu sampai tingkatan 3 je. Bemakna 1 minggu terakhir ni, macam2 perangai kena buat untuk menghiburkan diri. Warden pun dah malas nak handle kitorang lagi. Waktu kitorang penuh dengan aktiviti x sehat untuk dilakukan selaku pelajar berasrama. Mandi lombong beramai2 pun ada, main spirit2 pun ada, isap rokok atas syiling bilik mandi pun ada, tengok bahan lucah jangan tanya laa…

Tengah syok2 tido, dalam pukul 2 pagi tu, kawan aku (Faizal kecik) kejut kan aku jak buat aktiviti panas kan badan. Mestilah nak follow. Ni suma akan jadi kenangan. Kitorang menuju kat belakang bilik mandi. Peargh…ada dalam 8~ 12 orang la aku pikir. Muka2 skema yang x patut jadi jahat pun ada. Modus operandi kitorang malam tu adalah skodeng pelajar pompuan tido. Aku dah teruja. Dada aku dah berdebar2, kena plak embun jantan meresap kat tulang. Aku tengok perancangan diorang dah macam citer Nam Tour Of Duty pun ada. x suma bleh kena pergi. Kena follow the leader. 3 pergi termasuk leader, yang lain stay menunggu giliran.

- Giliran aku dah tiba –

Leader: “ Abot..jalan kena tunduk tau..selipar tanggal, yang penting jangan ada bunyi.” (dah macam sarjan plak bagi arahan)

Aku: “Okeh..you go 1st, I go 2nd.”

Leader tu punya pergi memang pantas. Laluan utama kena lalu depan bilik mandi pompuan dan buat corner L ke belakang bangunan asrama dan panjat tingkap nako untuk skodeng secara live dari jarring besi atas tingkap nako tadi. Aku x berapa focus. Aku lebih ke tengok keadaan sekeliling. Mane lah tau ada ambush ke. Badan aku dah menggigil sejuk+takut. Yang aku Nampak Cuma katil double darker yang berbaris dan pompuan tengah tido. ‘Harapan’ tinggi yang aku pikirkan tadi x jadi kenyataan. X de langsung adengan 18sx. Belum sempat nak focus, leader dah terjun nak cabut. Aku pun cabut la.

Sampai kat tempat check point, memasing terus berkerumun kat leader. Wallawei…memang licik betul leader ni. Cemana aku x leh perasan dia sempat singgah kat penyidai dalam bilik mandi tadi rembat spenda+bra budak pompuan. Patut la semenjak menjak tu pehak sekolah terima aduan ada spenda+bra diorang hilang. Aku suspek leader ni mesti antara yang terlibat.

Background lagu untuk post ni. Sila download:
Skodeng live
Kami Yang Disyaki - The Suspect

4 comments:

Anonymous said...

Ini kojo ko dulu yo. Harap-harap hobi skodeng tidak di teruskan sampai bilo-bilo

aboy/abot/farouk/spex/zairi said...

anonymous:
alaa..budak2 asrama memang camtu..kat belakang umah tu memang port budak merendek.tunggu post akan datang.aku citer skodeng 2nd time plak.kuikuikui...

eg said...

hehe.. aktiviti yg ko buat ni, mase skolah rendah aku dh buat.. huhu...

aboy said...

eg:

huih..memang advance tol ko ni. patut la dah besor jadi buaya..sekolah rendah aku masih suci.