06 October 2008

A.C.A.B. (all cops are bastard)

4/10/08-sabtu

Pukul 6pm lebih baru lah plan nak ke beraya umah sedara. Umah sedara pertama aku adalah umah Kak Lang Maria. Manu kali ni mee hoon rebus ala2 soto. Memang best gileer.. Tengah dok bersembang, Ain call nak datang beraya kat umah dengan Acu munah. Kitorang cuma dapat hidang kan kue teow goreng mamak. Ain bertambah 2 pinggan . Bermakna sedap la tu.

Sembang punya sembang, Acu begitau orang yang xcdent kat Bukit Putus petang isnin aku balik Gemas itu hari, adalah adik kepada wife sepupu aku Fazli. Putus kaki kanan kena langgar dengan lori. Umur dalam 24thn lelaki. Yang sedih tu mangsa sampai kat hospital naik ambulan pukul 2 pagi. Skang ni diorang nak saman lori tu & polis sebab lambat ambik action. Bodoh punya polis. Memang A.C.A.B. betul.

Moral of the story: berhati2 di jalan raya. Tapi walau dah berhati2 di jalan raya, orang lain plak yang buat taik kat kita. W.T.F.!!

Background lagu untuk post ni. Sila download:
JBriot - The Official
Morron - Saturday Heroes
A.C.A.B. - A.C.A.B.

Runaway - The Pilgrim

No comments: