16 October 2008

Mencuri2 jugak..agak2 lar..

Giat Mara Pasir Besar - 1996

Aku makan tengahari pukul 12.30~1.30pm. Lepas makan aku terus ke Masjid+siap2+sembahyang zuhur. Masjid 100m je dari Giat MAra tu. Lepas sembahyang sambung kelas masuk pukul 1.30pm. On-the-way, aku seluk poket seluar aku dah x berduit. Sah..ada orang selongkar beg plastik SOGO aku time aku sembahyang tadi.

- Dalam bas nak balik rumah -

Reza: "Zairy..aku nak begitau kat kau ni. Tapi kau jangan 'melatah' pulak"..

Aku: "Ape dia?"

Reza:"Kau ade hilang duit kan? Helmy yang curik tadi masa kau sembahyang."

Aku terkedu. Teringat time rehat pukul 3 tadi. Diorang ada main tulen. Helmy lain macam pulak buang duit main tulen. Muka riang je. Rupa2 pakai duit curik aku. Pukimak lu Helmy Rizal!! Aku nak tengok tahap mana kaya dia lepas curik duit aku. Aku pun penah mencurik jugak. Tapi biar la bertempat. Kat kedai Ah Kaw ke, kedai cina panjang ke, barulah rambo.

2 tahun lepas ada kenduri kawen sedara belah wife aku kat Palong 6. Ada kelibat Helmy kat situ. Aku bertegur sape gak la ngan mamat ni. Huh..x kemana pun dia ni. Kat Palong gak dia terperuk..

Background lagu untuk post ni.Sila download:
Out of town - Subculture
Kelibat Korupsi - One Buck Short

2 comments:

Anonymous said...

nama pun mencuri. Kok kedai ah kau ke. Kedai ramu ke. mencuri tetap mencuri dek oi. Doso tetap doso. Udah udah ler

aboy/abot/farouk/spex/zairi said...

anonymous:
memang dah dosa la.tapi biar puas hati mencuri bukan dari bangsa sindri.ok ke?