17 September 2008

Balik Kampung

13/9/08 (Sabtu)
Sminggu sblom nak ballk Gemas, Ayah dah call 2~3 kali tanya balik ke x? Kalo Ayah dah tanya tu, makna ei dia suruh balik la tu. OT aku ahad ni kira kensel la.

x sabar2 nak balik Gemas. Nak kasi nama kampung x sesuai. Sbb itu taman perumahan. Ngam2 blakang stesen ketapi Gemas. Kul 9 lebih Ayu da call nak balik saing. Dia da smpi S'ban. Terus gi shopping ngan Adik+Zahra+Anjang kat Jusco. Adik nak beli baju raya Zahra. Ayu nak cari baju pengapit Anjang kawin untuk bulan depan.

Balik 1/2 day kul 1. Smpi umah diorg lum blik shopping. Lepas 15min tggu bru diorg smpi. Terus siap2 nak balik Gemas. Ari ni ikut jln Bahau. Nak beli beras Faiza. Susah cari beras ni skang. Kat taman aku x de dah. 10kg=RM28. Murah dan berkualiti. Smpi Gemas kul 5 lebih. Memasing ke dapur. Aku dok beborak ngan ayah sambil layan Zahra makan donut. Tebukak citer Mak Lang Edot call Ayah smalam. Dia ckp nak sound Along sbb terlalu jarang jenguk Mak Ayah sindri. Manjang ke arah umah Nazri je kat Senaling.Setau aku, sejak umah kena banjir 2006 smpi skang, dlm 6~8 kali je dia balik. Time banjir pun x balik langsung nak menolong kitorg. Penah bagi alasan kat Mak, anak2 ei x leh x de air-con kat umah. Best ke alasan tu? Ahh.. pi mampos la lu. Malas aku nak pikir kan org macam lu. Mak Ayah memang kecewa ngan Along tu. Bukan aku ckp. Tapi memang Mak ada ckp kat aku.

Time ni Anis x de. Pegi Segamat blajar main Organ. Heran tul aku ngan budak ni. Ntah cmana jiwa dia. Ayah setuju je sbb dia pun penah nak belajar Organ ni. Kul 6 lebih bawak Zahra main buayan kat sblah surau. Ramai org surau tgah buat menu berbuka. Ada Y.B nak dtg mlm ni. Lepas maghrib layan terawih dgn Mak+Anis. Balik terus nak tido.

14/9/08 (Ahad)
Lepas subuh mak mintak tolong cat umah. Selagi aku x mulakan dulu, jgn harap Anis nak mula mengecat. x lama tu Ayah suruh mandi kan dia. Sblom tu aku gunting rambut Ayah yg mula dah panjang mengembang. Lepas kasi ayah sarapan, sambung mengecat smpi kul 12. Siap untuk bahagian depan je. Cat x cukup utk 1 umah.
Skang kena siap nak balik. Ayu kena smpi kul 2 kat S'ban utk dia bleh tumpang kawan dia balik putrajaya. Balik lalu Pilah. Nampak keta Along kat umah Nazri. Bebuku je hati memasing. MFKR!!!
Kat depan rumah Mak+Ayah aku lepas siap mengecat.

No comments: