17 September 2008

Macam Gampang

Skang kul 6ptg. Cuaca x de tanda2 nak hujan sampai ke esok. Umah dah kemas. Senang elok nak ke basuk kreta. Start enjin, paking blakang umah. Aku x leh tengok kreta kotor. Kalo bawak rasa macam x pegi. Macam biasa kalo ke blakang umah Zahra memang suka main lari2 walau nyamuk banyak berkeliaran.Wife aku pun tepaksa ikut untuk membuat pemantauan.
Sedang layan feel basuh kreta,...
"Bang, kita ambik kreta baby chair ngan ekzos tu. Kita jual."
Wife aku bagi idea bernas. Selang 3 buah umah aku dah kosong. Kena lelong. So, owner dah tinggalkan barang2 yang x pakai kat blakang umah.
"Pegi la ambik."
Wife aku ngan Zahra pun pegi buat projek mencilok. Kalo nak kena kan wife aku memang tengah best ni. Sedang diorang mengheret ekzos...
"Penchughik..!!! Penchughik...!!! (pencuri)
Aku tengok muka wife aku tengah buat selamber cover malu. Mane la tau mat2 motor sblah umah dengar aku terjerit. Memang bleh malu kalo diorang kluar jenguk. Wife aku bengang je buat muka.
Lepas siap basuh kreta, aku pun pack la barang2 x pakai untuk jual ke besi buruk. Target aku kat kat sbelah Petronas Bukit Putus. Sblom ni aku leh dapat RM50 kat situ. Lepas siap mandi kitorang pun gerak. Sblom tu isi minyak kat Petronad Matahari. Kebetulan plak ada lori besi buruk tengah punggah kotak2 kat situ. Daripada aku buang minyak ke Bukit Putus, baik aku jual kat cina ni je.
Aku pun punggah barang suruh cina tu timbang. Tapi cina ni x asing mana yang besi, mana yang kotak, mana yang surat kabar. Main skali timbang je. Memang bangsat cina ni. Lepas timbang, total RM4.80 je. Aku pun masuk dalam kreta buat muka x puas hati sambil kasi duit tu kat wife aku.
Skang ni turn wife aku plak yang gelak kan aku...

No comments: